Hlavní obsah

Obviněný z vraždy dívky v Klášterci je v nemocnici, aby se nezabil

– Praha

Muž obviněný z vraždy devítileté dívky z Klášterce nad Ohří byl převezen do vězeňské nemocnice, kde je pod sedativy a trvalým dozorem, aby nemohl spáchat sebevraždu. Uvedla to ve středu televize Nova.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Policisté přivádějí 12. září k Okresnímu soudu v Ústí nad Labem muže obviněného z vraždy devítileté dívky z Klášterce nad Ohří.

Článek

Hrozí, že si „sáhne na život”, uvedla televize s odvoláním na policejní zdroje. Ministryně spravedlnosti Helena Válková jí potvrdila, že obviněný byl přemístěn z vazební věznice do vězeňské nemocnice.

„Stát musí zajistit bezpečnost toho obviněného tím, že ho umístí v podmínkách, které prakticky vyloučí, aby se dopustil sebevraždy,” prohlásila Válková.

Dozorci se podle Novy obávají toho, aby tento obviněný nenásledoval osud muže, který je považován za vraha jiné devítileté dívky, nalezené v roce 2011 v Praze-Troji. Ten se totiž ve vazbě oběsil, a před soudem tedy nestanul.

Z vraždy dívky z Klášterce nad Ohří, která se stala minulý týden, policie obvinila pětadvacetiletého muže, který patří k širšímu okruhu příbuzných. Od pátku je podezřelý ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám