Hlavní obsah

Mladý muž se v Ostravě vážně zranil při pádu z prudkého srázu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Při pádu z třicetimetrového srázu se v noci na úterý v ostravské části Nová Ves zranil čtyřiadvacetiletý muž. Utrpěl rozsáhlá poranění, se kterými byl hospitalizován v ostravské fakultní nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři byli přivoláni asi hodinu po půlnoci. „Po svém příjezdu k místu události posádka zjistila, že postižený padal ve velmi svažitém terénu zhruba třicet metrů a následně zůstal ležet pod srázem. Záchranáři se za ním museli vydat s nutným vybavením nočním lesnatým terénem, přístup byl velmi obtížný,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Zraněný byl při vědomí, měl ale vážná poranění na hlavě, v oblasti pánve a na noze. „Složkám záchranného systému se v průběhu řešení události podařilo nalézt vhodnější přístupovou cestu ke zraněnému, takže jej nebylo nutno složitě vytahovat technicky náročným terénem a svahem zpět nahoru. Za asistence hasičů byl pacient přenesen až k sanitnímu vozidlu a dále přepraven do nemocnice,“ dodal Humpl s tím, že zásah přesto trval asi dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám