Hlavní obsah

Pohřešovaného duševně nemocného muže našli policisté na Kroměřížsku

Právo, mhr
Přerov

Policistům se poté, co se obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost, podařilo v pondělí odpoledne najít pohřešovaného šedesátiletého muže. Ten v neděli odešel neznámo kam z domova pro seniory v Radkově Lhotě na Přerovsku.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Muž, který má omezenou svéprávnost a trpí duševní poruchou, byl nalezen v obci Osíčko na Kroměřížsku. O jeho zmizení informovaly i Novinky. [celá zpráva]

„Do pátrání po muži bylo zapojeno několik policejních hlídek jak z Přerovska, včetně policejního psovoda, tak i z Kroměřížska a vrtulník Letecké služby Policie ČR. O spolupráci byli požádáni i starostové okolních obcí, kteří občany pomocí rozhlasové relace informovali o pátrání po pohřešovaném muži,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na relaci podle ní zareagovala jedna z občanek obce Osíčko a poskytla policistům cenné informace, kde muže, jehož popis odpovídal pohřešovanému, viděla. „Policisté se do místa, kde byl muž naposledy spatřen, okamžitě vydali. Místo a jeho okolí prohledali a pohřešovaného odpoledne vypátrali,“ uvedla mluvčí.

Muž podle ní nebyl zraněný. Přesto byl předán zdravotnické záchranné službě, která ho převezla do zdravotního zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám