Hlavní obsah

Vyšetřování vraždy dívenky by mohlo skončit do konce roku, čeká se na znalce

Ústí nad Labem

Do konce roku by mohlo skončit vyšetřování znásilnění a vraždy devítileté dívky z Klášterce nad Ohří. Vše teď záleží na tom, kdy znalci zpracují posudky. Uvedl to v pondělí dozorující státní zástupce František Stibor.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ozbrojení policisté přivedli obviněného z vraždy a znásilnění dívky k vazebnímu jednání na Okresní soud v Ústí nad Labem v pátek krátce před pátou odpoledne.

Článek

Dívenku podle policie minulý týden znásilnil a zavraždil pětadvacetiletý muž, který patří k širšímu okruhu příbuzných. Od pátku je ve vazbě. Kriminalisté dál zajišťují stopy a vyslýchají svědky. Klíčovou roli budou podle Stibora hrát znalecké posudky, které by měly objasnit, zda obviněný muž netrpí duševní poruchou.

„U obviněného budou vyhotoveny znalecké posudky v oboru psychiatrie, psychologie a sexuologie,” řekl Stibor. Mimo to budou znalci zkoumat pachové, genetické a daktyloskopické stopy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Můj hrubý odhad je, že by vyšetřování mohlo být hotové do konce letošního roku. Záleží ale na tom, kdy znalci posudky dokončí a zda nebude třeba posudky doplnit,” dodal Stibor.

Devítiletá dívka zmizela v úterý cestou ze školy. Její tělo našli policisté při rozsáhlé pátrací akci ve středu odpoledne. Podezřelého, který je bratrancem dívčiny matky, zadrželi ve čtvrtek.

„Kriminalisté zjistili, že muž zřejmě děvče nejprve oslovil a potom vylákal na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla dívka později nalezena bez známek života," řekla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Soud ho poslal do vazby

Muž se v první fázi vyšetřování, ještě předtím, než ho kriminalisté obvinili, k činu přiznal. Kriminalisty mimo jiné navedl na místo, kam schoval věci zavražděné dívky. Obviněný muž je od minulého pátku ve vazební věznici v Litoměřicích. Soud ho tam poslal, protože se obával, že by mohl ovlivňovat svědky, pokusil se uprchnout nebo opakoval trestnou činnost.

V minulosti už byl třikrát soudně trestaný, především za majetkové skutky. Za znásilnění a vraždu dítěte mu hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám