Hlavní obsah

Mladík prý dostal pět tisíc za to, že do Olomouce převeze pervitin za milión

Právo, mhr
Olomouc
Aktualizováno

Celníci zadrželi ve vestibulu hlavního vlakového nádraží v Olomouci jedenadvacetiletého muže z Míškovic, který převážel v batohu kilo pervitinu. Vyrobit by se z něj dalo zhruba pět tisíc dávek. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Mladíka policisté zadrželi ve středu 10. září. „Byl u něj pozitivní orientační test na přítomnost návykové látky, proto provedla hlídka celníků u mladíka také bezpečnostní prohlídku. Ke svému překvapení nalezli v batohu, který měl na zádech, dva igelitové sáčky s neznámou látkou,“ uvedla mluvčí.

Celníci podle ní následně dopravili mladíka na nejbližší policejní oddělení, kde igelitové sáčky dobrovolně vydal. „Při orientační zkoušce ke zjištění, jakou látku obsahují, vyšel test pozitivně na metamfetamin. Jeho hmotnost byla jeden kilogram,“ konstatovala Štrbáková.

Drogy za milión 

Mladík podle ní uvedl, že byl požádán neznámou osobou o převoz zboží z Prahy do Olomouce za úplatu pět tisíc korun. Do Prahy byl podle jeho vyjádření převezen autem, převzal tam igelitku s pervitinem a poté z Prahy odjel vlakem do Olomouce.

„Z uvedeného množství pervitinu lze vytvořit okolo pěti tisíc dávek pervitinu o hmotnosti 0,2 gramu, která je běžná pro jednu až dvě aplikace standardního uživatele. Pokud budeme vycházet z ceny tisíc korun za gram, cena převážené zásilky měla hodnotu až milión korun,“ poznamenala policejní mluvčí.

Mladík byl obviněn ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu až deset let vězení. „Soudce v tomto v případě neakceptoval návrh státního zástupce na vzetí do vazby a dealera nechal stíhat na svobodě,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám