Hlavní obsah

Situace v Klášterci se zklidnila, radnice přispěje na pohřeb

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klášterec nad Ohří

Obyvatelé Klášterce nad Ohří s povděkem kvitují, že se policistům podařilo údajného vraha zadržet poměrně záhy po jeho ohavném zločinu. Zároveň se jim ulevilo, že dětem už nehrozí bezprostřední nebezpečí.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Základní škola v Klášterci nad Ohří, kam chodila zavražděná dívka

Článek

„V záplavě smutných zpráv posledních dnů je informace o rychlém dopadení pachatel velmi dobrá. Domnívám se, že se atmosféra ve městě postupně uklidní a vše se vrátí do normálu,“ řekla Právu starostka města Kateřina Mazánková a ocenila postup policie. „Patří jim naše poděkování,“ shrnula pocity drtivé většiny obyvatel města.

Pětadvacetiletý muž, kterého policie obvinila ze znásilnění a vraždy devítileté Elišky, v pátek večer poslal soud do vazby. K činu se přiznal. [celá zpráva]

„Tomu se říká dobře odvedená práce,“ pochválil kriminalisty také Martin Novotný s tím, že ho nepřekvapilo, že pachatel pochází z okruhu rodiny. „Bylo mi divné, že by ta holčina nastoupila do auta k někomu, koho neznala,“ poznamenal. Vrahovi by přál trest smrti. „Jenže ten u nás neexistuje, tak doufám, že už z vězení nikdy nevyleze.“

Rodiče ve střehu

Rodiče zdejších školáků zůstávají i přes zadržení pachatele ve střehu a své potomky budou nadále bedlivě hlídat.

„Pokud vím, tak policie pořád neví, kdo minulý týden unesl dívku v Mostě a pak ji vysadil v Chomutově,“ připomněla nevyřešený případ paní Dagmar. Pětatřicetiletá matka bude proto desetiletého syna nadále vyzvedávat po vyučování před školou, přestože bydlí v paneláku přes silnici. „Nebudu riskovat,“ zdůraznila.

„Jsem ráda, že pachatele chytli. Jsem teď o něco klidnější, přesto ale zůstanu opatrná a své děti budu hlídat,“ řekla Právu obezřetná matka. Nebyla zdaleka jediná, kdo si v pátek po poledni přišel pro své ratolesti k branám školy.

Na dění dohlížel strážník městské policie. Radnice v reakci na tragickou událost zavedla opatření, která přispět k většímu bezpečí dětí při cestě do školy a z ní. Dopadení brutálního vraha na dohodnutém postupu nic nemění.

„Minimálně v nadcházejících dnech budeme opatrnější. Opatření zůstanou v platnosti minimálně do doby, než vyhodnotíme, že se život ve městě vrátil do běžných kolejí, a budeme mít pozitivní zpětnou vazbu od dětí, učitelů a rodičů. Respektive se ukáže, že lidé už zvýšenou ochranu nepotřebují,“ uvedla starostka, která se včera sešla s pozůstalými.

Město pomůže s pohřbem

„Za město jsem jim nabídla finanční pomoc na zajištění pohřbu. Nabídku akceptovali,“ poznamenala Mazánková s tím, že rodina zatím nemá představu, jak by mělo poslední rozloučení s dívenkou vypadat.

„Je to pro ně stále příliš čerstvé a bolestné,“ popsala starostka smutek nejbližších zavražděné školačky.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám