Hlavní obsah

Muž obviněný z vraždy devítileté dívky z Klášterce se přiznal

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Okresní soud v Ústí nad Labem v pátek večer rozhodl o uvalení vazby na pětadvacetiletého muže, který je podezřelý z vraždy devítileté dívky z Klášterce nad Ohří. Policistům se k činu přiznal. V minulosti byl už třikrát trestaný, nikoli ale za násilné delikty. U soudu, který o vazbě rozhodoval, nevypovídal.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ozbrojení policisté přivedli obviněného z vraždy a znásilnění dívky k vazebnímu jednání na Okresní soud v Ústí nad Labem v pátek krátce před pátou odpoledne.

Článek

Muže obviněného ze znásilnění a vraždy převezla eskorta do vazební věznice v Litoměřicích. Podal proti vzetí do vazby stížnost.

Soud poslal obviněného do vazby ze všech tří zákonných důvodů, jak navrhoval státní zástupce František Stibor. „Je zde důvodná obava, že by mohl uprchnout, nebo se skrývat na neznámých místech s ohledem na hrozbu vysokého trestu,“ řekl Stibor.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do vazby putoval také, proto, že by mohl ovlivňovat svědky a dopouštět se další trestné činnosti. „Pan obviněný byl vzat do vazby i z důvodu vazby předstižné. Znamená to, že po vyhodnocení všech okolností je důvodná obava, že by mohl opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán,“ dodal Stibor.

Výpověď dovedla policisty k dívčiným věcem

Muž vypovídal ještě před zahájením trestního stíhání, v té době se také k činu přiznal. „Poskytl policejnímu orgánu informace, které například vedly k nálezu věcí zavražděné,“ řekl soudce Martin Majchrák, který o vazbě rozhodoval. Poté, co byl obviněn, už nevypovídal, ani u soudu, který rozhodoval o vazbě.

Policie má proti muži dostatek důkazů. „Ve věci máme další důkazní materiály, které jednoznačně opodstatňovaly a odůvodňovaly zahájení trestního stíhání proti této konkrétní osobě," doplnil Stibor.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

Muž je příbuzným oběti, podle informací Práva jde o bratrance dívčiny matky. Muže zadrželi kriminalisté ve čtvrtek večer na Chomutovsku a převezli ho k výslechu do Ústí nad Labem.

Devítiletá dívka se ztratila v úterý cestou krátce po poledni. Už pozdě večer po ní začaly pátrat desítky kriminalistů i dobrovolníků. Tělo dívenky bylo objeveno ve středu odpoledne u Ciboušova, asi kilometr od místa, kde bydlela s babičkou.

Obviněnému hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest, vyplývá z právní kvalifikace případu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám