Hlavní obsah

Policii se přihlásil násilník, který zmlátil 15letého chlapce kvůli přítelkyni

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policii se přihlásil 17letý mladík, kterého kriminalisté podezřívají z napadení 15letého chlapce kvůli tomu, že jeho přítelkyně je Romka. Mužům zákona vypověděl, že se celý incident odehrál jinak a on pouze bránil svého kamaráda. Pro rozluštění celé situace, která se odehrála v Praze 10, policisté hledají kolemjdoucího, který do rvačky zasáhl.

Kvůli přítelkyni dostal patnáctiletý hoch nakládačkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle mladíka, který se k činu přihlásil, nešlo o rasově motivovaný útok. Stál podle svých slov na zastávce s kamarádem, když přijel autobus, z něhož vystoupila skupina mladých lidí.

„Skupinka je obstoupila a bez důvodu jeden z nich začal 17letého hocha a jeho kamaráda slovně atakovat, jestli mají nějaký problém, tak si to můžou vyřídit. Následně jeho kamaráda jeden z nich chytil pod krkem a udeřil pěstí,“ přiblížil mluvčí policie Jan Daněk.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

To se podezřelému nelíbilo a v obavě, že přijde další útok, čemuž nasvědčoval postoj jiného chlapce ze skupiny, zaútočil. Udeřil ho do obličeje, až upadl na zem. Zraněnému pak podle jeho vyjádření poskytl vodu a odešel poté, co ostatní přivolali záchrannou službu. Jaké zranění mu způsobil, údajně netušil.

Dvě verze příběhu

Detektivové zjišťují, jak se celá příhoda opravdu odehrála. Velmi by jim pomohlo, kdyby se přihlásil muž, který procházel okolo zastávky Plaňanská a byl u napadení. „Dalšímu incidentu zabránil a mladíky od sebe odtrhl. Mohl by výrazně přispět k objasnění celého případu,“ doplnil Daněk.

Svědek je ve věku 25 až 35 let štíhlé, hodně vysoké postavy a hnědých vlasů. Oblečený byl do modrého trika, které bylo zřejmě tmavší barvy, kostičkovaných kraťasů pod kolena a na zádech měl batoh šedo-oranžové barvy.

Napadení se odehrálo 19. srpna na autobusové zastávce Plaňanská v Počernické ulici. Podle policie měl 17letý chlapec nejprve narážky na to, že mladík chodí s dívkou romské národnosti. Vůči tomu se 15letý hoch ohradil a následně dostal od agresora dvě rány pěstí do obličeje.

Posléze upadl na zem, kde se hlavou udeřil o beton a zůstal v bezvědomí. Po tomto napadení útočníci z místa odešli směrem k Malešickému parku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám