Hlavní obsah

Násilník přepadl za čtyři dny šest žen, nejstarší bylo 92 let

Novinky, mik
Liberec

Teprve osmnáctiletý mladík přepadl v uplynulých čtyřech dnech šest starších žen. Nejprve si je vytipoval a následně okradl. V některých případech se neostýchal použít násilí. Dvaadevadesátiletou ženu chytl zezadu za vlasy, strhl na zem a okradl. O události informovala mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Policisté mladíka dopadli, přepadení vysvětloval tím, že potřeboval peníze na jídlo a ubytování.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První případ se odehrál začátkem září, kdy pachatel v ulici Na Rybníčku vytrhl 73leté ženě z ruky nákupní tašku. Přepadená seniorka v ní měla peněženku s doklady.

„Následující den již řešili policisté dva případy, přičemž pachatel přitvrdil a proti ženám použil i násilí. Krátce před jednou hodinou odpoledne v ulici Oldřichova uchopil zezadu za vlasy 92letou ženu a strhl ji na zem. Ta s ohledem na svůj věk, ale i razanci pachatele neměla šanci své věci ubránit a rovněž i ona přišla o tašku a peněženku s dvěma stokorunami,” sdělila Suchánková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pořadí třetí obětí se stala 49letá žena, kterou násilník přepadl stejného dne na křižovatce ulic Dělnická a Hradební. Žena se nehodlala své kabelky vzdát. Přetahování se silnějším mužem nakonec prohrála, upadla na zem a pachatel utekl i s lupem z místa činu.

Během jednoho dne přepadl dvě ženy

Po jednodenní přestávce zaútočil pachatel na další ženu ve věku 80 let. Dalšího dne se stejný muž nehodlal smířit s jedním přepadením. Okradl rovnou čtyřiaosmdesátiletou a devětasedmdesátiletou ženu.

„První z nich napadl v dopoledních hodinách v Rajské ulici v Liberci, na křižovatce s ulicí Františkovská. Žena nesla v ruce kabelku s igelitovou taškou, kterých se chtěl pachatel zmocnit. Trhl za ně tak razantně, až žena upadla na zem a způsobila si vážnější zranění. Tašky nechtěla pustit, a tak ji pachatel popotáhl po chodníku, až se mu podařilo tašky ženě vytrhnout,”  uvedla Suchánková.

Přepadená žena musela být ošetřena v liberecké krajské nemocnici.

Násilníkem je teprve 18letý muž 

Poslední oběť si násilník vytipoval před osmou hodinou večerní v ulici Jáchymovské. Devětasedmdesátiletou ženu odstrčil tak silně, že upadla na zem. Poté jí vzal tašku s nákupem, penězi a doklady a uprchl pryč.

Policisté dopadli teprve osmnáctiletého muže po čtyřech dnech vyšetřování. „Kdyby se ho kriminalistům nepodařilo zadržet, zřejmě by se skutky jen velmi těžko objasňovaly. Krom toho, že jim chyběly informace k jeho popisu a případná svědectví. Mladík byl bez zaměstnání, bez  domova a pohyboval se různě po republice,” řekla Suchánková.

Mladému násilníkovi hrozí v případě obvinění až desetiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám