Hlavní obsah

Soud opět osvobodil muže obžalovaného z vraždy manželů z Přerova

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Zprošťující verdikt si ve středu již potřetí vyslechl z úst předsedy senátu olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě Pavel Nárožný (38), který byl obžalován z dvojnásobné vraždy manželů z Přerova z roku 2009, jejichž těla se dosud nenašla. Vrchní soud (VS) mu kauzu pokaždé vrátil kvůli způsobu hodnocení důkazů.

Foto: Petr Marek, Právo

Pavel Nárožný (vpravo) u olomouckého krajského soudu.

Článek

Podle KS však s odkazem na nedávné rozhodnutí Nejvyššího soudu byla většina důkazů opatřena nezákonně. Chyběl totiž souhlas při jejich pořízení. [celá zpráva]

„Jde o důkazy, které jsou pro naše rozhodnutí kategoricky zásadní. A není žádná cesta, jak by se daly zprocesnit. To torzo, které nám zůstalo, a jde jen o nepřímé důkazy, k usvědčení obžalovaného nestačí, byť jsme přesvědčeni, že vražda manželů se stala a on na ní nějaký podíl má,“ vysvětlil předseda senátu Vladimír Hendrych.

S novináři se nebaví 

Případ však ani tímto verdiktem nekončí, neboť státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala. Komentovat to však odmítla.

„S mediálními prostituty se bavím jen v přímém přenosu,“ „odpálkoval“ dotazy novinářů i Nárožný, který si ponechal lhůtu na odvolání. Původně se z dvojnásobné vraždy zodpovídal také se svou matkou Hanou. Ta však v lednu letošního roku zemřela.

Vše se mělo odehrát v přesně nezjištěnou dobu od 7. do 8. listopadu 2009 v rodinném domě manželského páru v Přerově, kde po obou zbylo pouze několik tratolišť krve. Zůstaly tam i rozsáhlé stopy po zápasu.

Ve vazbě strávili dva roky

Podle obžaloby bývalá manželka oběti Hana Nárožná s jejich společným synem Pavlem pár zavraždili, těla naložili do auta a odvezli na neznámé místo. Motivem vraždy, která tehdy otřásla celým městem, měly být zřejmě složité rodinné i majetkové spory, které vyvrcholily tím, že otec pár měsíců před vraždou syna vydědil.

Obžalovaní, kteří strávili více než dva roky ve vazbě, od počátku vinu popírali a vytrvale zpochybňovali všechny důkazy.

Manželé dosud nebyli prohlášeni za mrtvé. V případu pohřešované ženy o tom bude rozhodovat Okresní soud v Přerově příští týden v úterý. U jejího manžela to blokuje Pavel Nárožný, který s jednáním nesouhlasí. Tvrdí, že jeho otec žije. Prohlášení je důležité například pro dědické řízení. Jde například o dům po nezvěstných, v němž nyní obžalovaný žije.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám