Hlavní obsah

Kvůli přítelkyni dostal patnáctiletý hoch nakládačku, skončil v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Teprve patnáctiletý mladík se stal terčem brutálního napadení v Praze 10, protože je jeho přítelkyně Romka. Útočník byl podle policie zřejmě sportovec, který může dělat bojové sporty.

Kvůli přítelkyni dostal patnáctiletý hoch nakládačkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Násilník, který byl 19. srpna na autobusové zastávce Plaňanská v Počernické ulici s dalším kamarádem, měl nejprve narážky na to, že mladík chodí s dívkou romské národnosti. Vůči tomu se hoch ohradil a následně dostal od agresora dvě rány pěstí do obličeje.

„Posléze upadl na zem, kde se hlavou udeřil o beton a zůstal v bezvědomí. Po tomto napadení útočníci z místa odešli směrem k Malešickému parku a z konverzace vyplynulo, že bydlí někde v okolí,“ uvedl v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Zraněnému poskytla pomoc přítelkyně a kolemjdoucí. Záchrannou službou pak putoval do nemocnice, kde je od té doby v umělém spánku.

Mohl jet z tréninku  

Útočník byl ve věku okolo 17 až 19 let, 170 až 175 centimetrů vysoké sportovní postavy, měl krátké černé vlasy a oblečený byl do modrého trička a černých kraťasů. Přes rameno nesl černou tašku značky Adidas.

„Vypadal jako sportovec, protože při útoku zaujal bojový postoj. Kriminalisté se také domnívají, že by mohl dělat některý z bojových sportů a mohl jet z tréninku nebo na něj,“ doplnil Daněk.

Druhý z mladíků byl ve stejném věku i podobné výšky. Měl krátké hnědé vlasy vepředu česané do špičky. Oblečený byl do šedé mikiny a také měl přes rameno sportovní tašku.

Za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí mladíkovi až deset let za mřížemi. Informace k případu nebo totožnosti pachatele přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám