Hlavní obsah

V Rakousku zadrželi bandu obchodníků s českým pervitinem

Právo, mh

Rozdílu v cenách za gram drogy využívala nejméně několik měsíců mezinárodní banda obchodující s pervitinem. Skupinu nyní odhalila a pochytala v Rakousku česká Národní protidrogová centrála (NPC) spolu s rakouskými kolegy. O zátahu v rakouském Drasenhofenu informovali ředitel NPC Jakub Frydrych a jeho rakouský kolega Markus Kefer.

Foto: Policie České republiky

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedli, jádro skupiny tvořilo jedenáct občanů žijících na území České republiky, kde také na Teplicku vyráběli pervitin. Ten se na českém trhu prodává za tisícovku za gram, kdežto v Rakousku se za stejné množství platí čtyřikrát tolik.

Výrobci, překupníci i prodejci byli policií delší dobu sledováni a podle policistů prodali za čtvrt roku na rakouském území, především v Linci, pervitin za zhruba čtyři a půl miliónu korun. Drogu vozili ve speciálních úkrytech v autech.

Z jedenácti lidí, včetně výrobců zadržených na českém území, je pět občanů ČR, zbývající jsou cizinci. V Rakousku bylo zadrženo sedm lidí, vesměs rakouských prodejců. Na případu policisté dále pracují.

Reklama

Výběr článků

Načítám