Hlavní obsah

Peníze tu nemáme, řekla v bance lupiči úřednice. Zmuchlal papír a odešel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Smůlu měl lupič, který v pátek večer požadoval po úřednici v bance v pražské Ovenecké ulici peníze. Žena za přepážkou mu řekla, že na pobočce není žádná hotovost, tak odešel.

Foto: Policie ČR

Policie po pachateli pátrá.

Článek

”Bankovní úřednice se muž nejprve zeptal, jestli si zde může vyměnit „slovenské peniaze“. Úřednice mu odvětila, že v bance nemají směnárnu. Muž pak vzápětí vyndal papír o velikosti A4, na kterém bylo napsáno černou fixou a tiskacím písmem „Sem ozbrojen, daj mi peníze, mám v tašce bombu“, popsala přepadení pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Žena za přepážkou muži sdělila, že je na pobočce, kde není žádná hotovost.  „Pachatel se následně otočil, zmuchlal papír a z banky odešel směrem k ulici Milady Horákové,” doplnila Jeřábková.

Žena ale mluvila pravdu, pobočka, kterou si lupič vybral, opravdu s hotovostí nepracuje, dělá to jen v případě, že si to klient předem domluví.

Foto: Policie ČR

Muž měl výhrůžku napsanou na papíře

Policie po dotyčném pátrá. Je možné, že muž měl v batohu dlouhou střelnou zbraň, kterou ale z batohu nevyndal. Detektivové nemohou s určitostí říci, jestli se jednalo o skutečnou zbraň nebo napodobeninu, každopádně žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání. Důrazně však varují, aby se ho nikdo nepokoušel zadržet sám, a to právě z důvodu, že by mohl být ozbrojený.

Muži je asi 40 let, je vysoký 185 – 190 cm, střední postavy. Má světlou, ale opálenou pleť a tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do tmavě modré košile s dlouhým rukávem, modrých riflových kalhot, na hlavě měl bílou čepici s kšiltem a na očích černé plastové brýle. Na zádech nesl černou tašku s červeným nápisem Certina.

Informace vedoucí k vypátrání totožnosti nebo pohybu pachatele přijmou operátoři na lince 158 nebo policisté na kterékoliv policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám