Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič prchal policistům přes park na Karlově náměstí, neutekl daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honičku jako z akčního filmu zažili pražští policisté ve čtvrtek v centru metropole. Zhruba pět minut po 13. hodině si všimli na Horňátecké ulici dodávky značky Mercedes-Benz, která figurovala v celostátním pátrání jako odcizená. Policisté proto začali řidiče okamžitě pronásledovat ulicemi Prahy, až se dostali na Karlovo náměstí.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič utíkal policistům přes park na Karlově náměstíVideo: Policie ČR

 
Článek

Tam řidič přejel tramvajový pás do protisměru, kde u tramvajové zastávky auto zastavil a utíkal směrem do parku. „Policisté nakonec na křižovatce s Žitnou ulicí devětatřicetiletého muže zadrželi,“ sdělila Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Zadržený řidič se podrobil orientační dechové zkoušce, která byla negativní, ovšem test na přítomnost návykových látek v těle byl pozitivní na amfetamin.

„Muž má bohatou trestní minulost a dva platné zákazy řízení,“ uvedla Rösslerová. Navíc na něj Okresní soud v Rakovníku vydal příkaz k dodání do výkonu trestu.

Dodávka byla odcizena během noci na čtvrtek v Praze 10 v ulici Na Šafránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám