Hlavní obsah

Za podvod na důchodcích půjde do vězení na čtyři roky

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Na čtyři roky do vězení poslal v úterý Okresní soud v Táboře předsedu dozorčí rady společnosti Senior resort Stanislava Snášela. Jeho dva spolupracovníky zprostil obžaloby.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Předseda dozorčí rady společnosti Senior resort Stanislav Snášel

Článek

Podle soudu zneužili zálohy na ubytování a služby v českobudějovickém seniorském domě. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Podle obžaloby připravili 147 klientů seniorského domu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích o více než 3,5 miliónu korun ze záloh na pobyt.

Zároveň prý také v roce 2012 jako provozovatelé neoprávněně vymáhali po klientech domu dlužné částky za pobyt a služby ve výši 2,6 miliónu korun. S nároky na způsobenou škodu se přihlásilo více než padesát seniorů. Jednotlivé částky se pohybují v řádech desítek tisíc korun.

„Nevím, proč tu stojím, nic jsem nepodepsal ani neudělal,“ hájil se před soudem Snášel, podle kterého zálohy zajistila policie.

Snášel už byl jednou odsouzen v souvislosti s domem pro seniory. Loni mu krajský soud v Táboře vyměřil osmiletý trest za to, že nesplatil úvěr 270 miliónů korun. Ten si prý vypůjčil na stavbu objektu jako jednatel společnosti v roce 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám