Hlavní obsah

V troskách vyhořelého motorestu našli hasiči tělo

Právo, Vladimír Vácha
Dolní Dvořiště

Ohořelé lidské tělo našli v úterý večer v troskách vyhořelého opuštěného motorestu u mezinárodní silnice nedaleko Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku zasahující hasiči.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Ve vyhořelém motorestu u Dolního Dvořiště našli hasiči lidské ostatky.

Článek

„Hlášení o požáru jsme obdrželi pět minut před sedmou večer. Na místo vyjely osádky vozů profesionálních hasičů ze stanice Kaplice, a pomáhali i dobrovolní hasiči z Kaplice, Velešína, Vyššího Brodu, Malont, Dolního i Horního Dvořiště. Když přijeli na místo, hořela přibližně polovina motorestu, který je již několik měsíců nepoužívaný,“ popsala Právu situaci, při níž museli operační důstojníci vyhlásit druhý stupeň poplachu, mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Likvidaci plamenů komplikoval fakt, že v těsném sousedství stojí zásobník na plyn, který bylo nutné ochlazovat. V objektu pak hasiči našli další dvě třicetilitrové propanbutanové láhve, které vynesli z hořícího objektu ven a také je ochladili. Vedle hořícího motorestu stojí i uzavřená čerpací stanice, kterou naštěstí plameny nezasáhly.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Zasahující hasiči u požáru motorestu u Dolního Dvořiště.

Požár se podařilo lokalizovat během půl hodiny a zcela zlikvidovat krátce před půlnocí. „Téměř na konci hasebních prací byly na požářišti nalezeny ohořelé lidské ostatky a na místo byli přivoláni kriminalisté,“ dodala Matějů.

Českokrumlovská policejní mluvčí Lenka Kozoňová upřesnila, že vzhledem ke stupni ohoření těla nebylo možné určit totožnost ani pohlaví, proto byla nařízena soudní pitva. Současně s tímto prověřováním zjišťují kriminalisté ve spolupráci s hasiči také přesnou příčinu vzniku požáru, který způsobil odhadem škodu kolem miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám