Hlavní obsah

Patnáctiletou školačku srazilo na přechodu auto

Novinky, lsi
Praha

První školní den se při dopravních nehodách zranily dvě děti. Krátce před pondělním polednem na přechodu pro chodce srazila v Jablonci nad Nisou patnáctiletou dívku řidička hnědého Volkswagenu. Dívka byla převezena do nemocnice se zraněním hlavy. Desetiletý školák z Břeclavska přibližně ve stejnou dobu vjel na kole pod projíždějící dodávku.

Foto: Policie ČR

Jablonecká nehoda se stala na přehledném úseku

Článek

První nehoda se stala na poměrně přehledném úseku, v místě, kde jsou navíc přechody pro chodce dobře značené.

„Řidička jela ve směru od Liberce do centra města a na přechodu pro chodce nedala přednost přecházející patnáctileté dívce,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dívku převezli záchranáři s poraněním hlavy na chirurgii do jablonecké nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Policisté na místě provedli řidičce dechovou zkoušku, která měla negativní výsledek.

Další nehoda se stala na Břeclavsku

Desetiletý chlapec na Břeclavsku se na kole srazil s projíždějící dodávkou. Řidič naštěstí stačil ještě před srážkou strhnout řízení, čímž zabránil čelnímu střetu.

„Chlapec po nárazu utrpěl zranění a sanitkou byl převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Policisté proto apelují na školáky, aby respektovali dopravní předpisy a byli více obezřetní. „Zároveň žádáme řidiče motorových vozidel, aby i oni měli více trpělivosti – zejména teď při rozjezdu nového školního roku,“ dodala Haraštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám