Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič auta narazil v Brně do autobusu MHD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V Brně se v úterý dopoledne srazilo auto s autobusem městské hromadné dopravy. Pětadvacetiletý řidič, který nehodu zavinil, prý ujížděl policejní hlídce pod vlivem drog. Při srážce se lehce zranila jedna cestující autobusu, řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nehoda se stala kolem 9:00. Ještě předtím si ale podezřelého vozidla všimla ve Vejrostově ulici policejní hlídka. "Policisté nasedli do auta a vydali se za ním, aniž by měli zapnuté majáky, sirénu nebo blikající nápis stop," uvedl Šváb. Podle něj si nejspíš muž policejního auta všiml a snažil se mu ujet. Při úniku se srazil s autobusem.

"Muž byl pod vlivem drog. Test prokázal amfetamin," řekl Šváb. Dodal, že dotyčný se nejspíš bude zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky. Při způsobení dopravní nehody za něj zákon ukládá až tříleté vězení.

Od začátku roku již 500 zdrogovaných řidičů

Řidiči pod vlivem drog a alkoholu nejsou v Brně výjimkou. Od začátku roku policisté odhalili do konce července 494 zdrogovaných lidí za volantem a 588 opilých. Loni za prvních sedm měsíců zjistili 199 řidičů pod vlivem drog a 491 pod vlivem alkoholu. Mnoho z nich policisté zjistí při kontrolách, výjimkou ale nejsou ani způsobené nehody.

Za zvýšeným počtem odhalených je podle Švába lepší práce policistů. "Více se na tyto kontroly zaměřujeme a máme také lepší vybavení," dodal Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám