Hlavní obsah

Muž se chtěl zastřelit ve střešovické nemocnici, aby mohl darovat orgány

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Josef Koukal

Muž, který v úterý dopoledne ohrožoval pistolí přítomné na urgentním příjmu střešovické vojenské nemocnice, se chtěl podle mluvčí Jitky Zinke zastřelit, aby mohl darovat orgány. Policisté jej včas zneškodnili, zadrželi a předali do péče psychiatrů.

Foto: pro Novinky Kateřina Severová

Zásah policie ve Střešovicích

Článek

Ozbrojený muž přišel na urgentní příjem, kde si chtěl vzít život a dát tělo na orgány. To byla jeho pohnutka, se kterou přišel," uvedla Zinke. Muže se podle jejího popisu události ujal lékař, který "umí s tímto typem lidí pracovat", a uklidnil ho.

„V 9:53 jsme přijali oznámení, že na urgentním příjmu se pohybuje agresivní ozbrojená osoba, která ohrožuje ostatní přítomné,“ popsal Právu situaci mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policistům ze zásahové jednotky, speciální pořádkové jednotky a pohotovostní motorizované jednotky se podařilo muže izolovat uvnitř objektu v pavilónu CH a pacifikovat jej taserem.

Foto: pro Novinky Kateřina Severová

Zásah policie ve střešovické nemocnici

„Byla jsem na vyšetření v chirurgické ambulanci, od deseti hodin jsme nesměli vycházet přes hlavní vchod Emergency, v jedenáct hodin už to šlo. Všude byla spousta policistů, ale nikdo nám, včetně ochranky nemocnice, nechtěl nic říct,” popsala Právu jedna z pacientek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám