Hlavní obsah

Policisté zadrželi muže, který polil expřítelkyni kyselinou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policistům se ve středu podařilo zadržet muže, který je podezřelý z úterního útoku kyselinou v pražské Michli. Podezřelý je bývalým přítelem ženy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Detektivové disponovali poznatkem, že se muž schovává v jednom z bytů na pražském Žižkově. Ještě před tím, než mělo dojít k samotnému zákroku a vstupu do bytu, muž shodou okolností z domu vyšel přímo do náruče kriminalistů,” informoval ve čtvrtek mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Devětačtyřicetiletý muž se po zadržení k činu přiznal. Jako motiv útoku uvedl rozchod se ženou, na niž zaútočil.

Zadržený má podle policie v trestním rejstříku záznamy majetkového charakteru. O návrhu na vzetí do vazby rozhodne soud.

Žil pod falešnou identitou

Podle vedoucího pražského oddělení loupeží Jiřího Zábrodského bylo pátrání po útočníkovi poměrně složité, protože s přítelkyní žil pod falešným jménem. Policie neměla zmapovaný jeho pohyb za posledních deset let, kdy přebýval u osamělých žen, které neznaly jeho pravou totožnost.

„Případ byl kvalifikován jako loupež, při které byla poškozené způsobena těžká újma na zdraví. Muž jí totiž po útoku uloupil i kabelku s hotovostí několika stokorun a mobilní telefon,” uvedl Daněk s tím, že zadrženému hrozí až 12 let vězení.

K útoku došlo v úterý ráno v ulici Na záhonech. Padesátiletá žena byla polita kyselinou chlorovodíkovou a s vážným zraněním skončila v nemocnici.

Minulý týden objasnili podobný útok z loňského roku policisté v Plzni. Pachatel tehdy polil pětadvacetiletou ženu žíravinou, když nasedala do vozu před domem. Látka jí poleptala obličej včetně očí a nohy i paže. Žena se stále léčí a má bolesti. Podle médií byl zadržen bývalý přítel mladé ženy, který skončil ve vazbě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám