Hlavní obsah

Ostravská policie dopadla sprejery, kteří počmárali přes stovku tramvají a budov

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Více než stovku počmáraných objektů, zejména tramvají, zastávek hromadné dopravy i budov, má na svědomí čtyřčlenná skupina sprejerů, kterou dopadli kriminalisté v Ostravě. Vzhledem k množství malůvek jde o dosud největší případ, který se podařilo v moravskoslezské metropoli odhalit. K jejich dopadení pomohla moderní technika.

Foto: Policie ČR

Čtyčlenná skupina vystupovala pod označením KNF.

Článek

„Pomohl nám obrazový záznam z jedné budovy, která byla snímána bezpečnostní kamerou,“ uvedl policista Václav Dančák, který vedl vyšetřování. „Ve velké většině šlo o poškozené dopravní prostředky, ale i zastávky městské hromadné dopravy. V některých případech to byly i budovy. Až na malé výjimky šlo o drobnější malůvky, takzvané tagy, občas ale vytvořili i větší obraz,“ řekl kriminalista.

Přesto jde vzhledem k počtu poškozených objektů o zatím nejrozsáhlejší odhalený případ sprejerství, který se ostravským policistům podařilo objasnit. Čtyřčlenná skupina vystupovala pod označením KNF. I díky podpisu a charakteristickému rukopisu jednotlivých členů se ji podařilo policistům usvědčit. Nakonec se přiznali.

„Bezproblémoví kluci”

„Měli jsme proti nim takové důkazy, než jim nezbylo nic jiného, než spolupracovat,“ řekl vyšetřovatel. Podle něj nešlo jinak o žádné problémové jedince. „Nejsou to členové žádných extremistických skupin, jsou to obyčejní kluci mezi osmnácti a dvaadvaceti lety,“ doplnil policista.

Zatím není jasné, jakou škodu svým jednáním způsobili, policie na vyčíslení škody nyní spolupracuje s majiteli poničených objektů.

Reklama

Výběr článků

Načítám