Hlavní obsah

Německý ohař na Klatovsku pokousal šestiletého chlapce a těžce ho zranil

Právo, Novinky, pab, zaš
Aktualizováno

V Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku ve středu vpodvečer pokousal pes rasy německý ohař šestileté dítě a těžce ho zranil. Podle svědků mu z těla vytrhal kusy tkáně. Z kotců místního chovatele se přitom dostali psi dva. Na místo letěl vrtulník záchranné služby.

Německý ohař na Klatovsku pokousal šestiletého chlapceVideo: Právo

 
Článek

Neštěstí se stalo před šestou hodinou u janovického náměstí. Psa od chlapce odehnala až kulka vystřelená policisty. Právu informaci potvrdila klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

„Stalo se to mému bratranci, který se s kamarády vracel domů z náměstí. Vždycky chodí touto uličkou. Nebylo to poprvé, už jednou jsem sám musel utíkat. Někdy, když jdu kolem, mám strach. Je tam nízký plot, občas to přeskočí,“ řekl Právu jeden ze svědků, asi desetiletý chlapec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Svědci zároveň uvedli, že se jednalo o brutální útok. Jeden ze psů chlapci údajně vytrhal kusy tkáně.

Foto: Profimedia.cz

Německý ohař. Ilustrační foto

Majitel psů byl z události zdrcen. „Mam psy pětatřicet let, nikdy nikoho nekousli. Nevím jak, ale dostali se z kotců a přeskočili plot. To uměli, vždy šli ale jen po ostatních psech. Na tom klučinovi museli cítit jiného psa,“ uvedl starší muž.

Psi v Janovicích neútočili poprvé

Podobná událost se podle páru mladých lidí, kteří v Janovicích bydlí, stala před dvěma lety jejich kamarádce. „Držela dva své psíky v náručí, jeden ze psů přeskočil plot a pokousal ji. Chňapal po psících. Není to rozhodně poprvé, už je to asi třetí případ,“ řekl mladý muž s ženou.

Místní starosta Michal Linhart uvedl, že události nevěděl, ani si není vědom, že by k takovým případům docházelo.

Mluvčí plzeňských záchranářů Lenka Ptáčková uvedla, že k dítěti vyjela sanitka i vzlétl vrtulník. „Chlapec byl transportován do fakultní nemocnice na urgentní příjem. Utrpěl poranění na většině povrchu svého těla. Poranění jsou závažná,“ sdělila Právu Ptáčková. Případ šetří klatovská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám