Hlavní obsah

Národní divadlo vyčíslilo škodu způsobenou francouzskými sprejery

Praha

Policie už zná škodu způsobenou na Národním divadle v Praze, které v polovině srpna posprejovali dva Francouzi. Suma se vyšplhala na 37 tisíc korun. Mladíci již byli obviněni z trestného činu poškozování cizí věci.

Foto: Policie České republiky

Mladíci z Francie se vyfotografovali při sprejování na budovu Národního divadla.

Článek

„V pondělí byla vyšetřovatelům oznámena způsobená škoda. Mladíci mohli odcestovat z republiky, protože již byli vyslechnuti a u nás jsou zastupováni právníkem. Jejich přítomnost by mohla být vyžadována před podáním obžaloby u seznámení se spisem, i u tohoto úkonu ale mohou být zastoupeni obhájcem. Poté je na soudu, jestli bude jednat bez jejich přítomnosti,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie České republiky

Při své tvorbě se sami vyfotografovali.

Francouzi ve věku 17 a 18 let posprejovali Národní divadlo 13. srpna nad ránem. U činu se fotografovali, a tak policistům usnadnili práci s dokazováním. Jednoho z nich zadrželi přímo na místě činu, druhého až v hotelovém pokoji.

Za trestný čin poškozování cizí věci ve druhém odstavci jim hrozí až rok vězení. Případ nemůže být projednáván ve zkráceném přípravném řízení, protože jednomu z nich je 17 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám