Hlavní obsah

Policie zveřejnila fotografie útočníka, který měl v Praze polít ženu kyselinou

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Policie zveřejnila fotografie podezřelého z kyselinového útoku na 50letou ženu v pražské Michli. Kriminalisté neznají zatím jeho totožnost, ví se pouze to, že vystupuje pod iniciálami M.B.

V Praze polili ženu kyselinouVideo: Novinky

 
Článek

„Zatím nebyla stanovena právní kvalifikace celého případu, ta se bude odvíjet od zranění a případných následků útoku,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk krátce po poledni.

Podle informací Novinek jde o přítele poškozené ženy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Informace k totožnosti a pohybu podezřelého přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Záchranáři dostali informaci o útoku v ulici Na záhonech kolem 7.30. „Došlo tam k napadení 50leté ženy kyselinou chlorovodíkovou. Pacientka byla s vážným zraněním převezena na popáleninové centrum,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

„Útočník polil tvář ženy v chodbě domu u výtahu dosud neznámou látkou, pravděpodobně kyselinou a následně utekl. Policisté po něm pátrají,“ uvedl ráno mluvčí policie Jan Daněk.

Podobný případ se odehrál v Plzni loni v listopadu. Pachatel tam polil 25letou ženu kyselinou, když nastupovala do svého auta. Policisté po více než devíti měsících obvinili z útoku jejího bývalého přítele, na kterého soud minulý týden uvalil vazbu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám