Hlavní obsah

Ztracené německé letadlo hledali na Ústecku, nakonec ho našli na Šumavě

Právo, Novinky, jz, ch
Aktualizováno

Česká policie i armáda pátraly od nedělního rána po malém sportovním letadle, které pilotoval 38letý Němec. Stroj vzlétl v sobotu kolem 18:00 z bavorského Pasova a cíl letu mělo být opět Německo. Muž měl plánovaný přelet nad Českou republikou. Do cíle nedorazil a z radarů se ztratil nad severními Čechami. Stroj se nakonec našel havarovaný na Šumavě u obce Modrava, pilot nehodu nepřežil.

Foto: Mapy.cz

Místo nálezu německého letadla

Článek

„Kolegové z Německa nás požádali o pomoc dnes v sedm hodin ráno. Jejich pátrání bylo neúspěšné,“ potvrdila Novinkám mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková.

„Pátrání probíhalo v Ústeckém kraji za pomoci vrtulníku. Právě v této lokalitě byl zaznamenán jeho poslední výskyt,“ doplnila Macalíková.

Letadlo však bylo díky vojenskému vrtulníku nalezeno nakonec na Klatovsku v západních Čechách, a to mezi lokalitou Březník a obcí Modrava. Podle Macalíkové tam hlídky našly i pilota, který havárii nepřežil.

Na místě rovněž zasahovala jednotka Informační a strážní služby Národního parku Šumava a dobrovolní hasiči ze Srní. Ti pomáhali hledat jednotlivé trosky zříceného stroje.

„Další vyšetřování budou vést klatovští policisté ve spolupráci s Ústavem pro zjišťování příčin leteckých nehod. Policie ČR bude o nálezu zároveň informovat zastupitelský úřad Spolkové republiky Německo,” sdělila Macalíková.

Úmrtí pilota Novinkám potvrdila také Pavla Jakoubková, mluvčí hasičů Plzeňského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám