Hlavní obsah

U Fryštáku na Zlínsku spadlo malé letadlo, pilot na místě zemřel

• Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Na pole u Fryštáku na Zlínsku spadlo v sobotu odpoledne ultralehké letadlo. Pilot (55) z Rackové nehodu nepřežil. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Případ šetří i policie, řekla Právu krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z letadla po pádu zbyly jen trosky.

Článek

„Neštěstí se stalo v 17.20. Šetřením jsme zjistili, že se jednalo o stroj vlastní výroby. Příčina ani škoda zatím stanoveny nebyly,“ uvedla Kozumplíková.

Podle mluvčího krajských hasičů Romana Žemličky se jeho profesionální kolegové ze Zlína pokusili pilota na místě resuscitovat. „Bohužel, nepřežil,“ konstatoval Žemlička. Na místo má dorazit i zástupce Úřadu pro civilní letectví.

Stroj přerušil elektrické vedení, na místo musela být proto přivolána pohotovostní služba energetiků.

Letecká tragédie se v Česku stala i minulý pátek, kdy pád malého letadla u Třebovic na Orlickoústecku nepřežili dva muži ve věku 71 a 75 let.  V červenci zemřel jednapadesátiletý pilot při akrobatických závodech v Kroměříži.

Během letošního prvního pololetí zahynulo při leteckých neštěstích v tuzemsku šest lidí, což je stejně jako za celý loňský rok včetně úmrtí při seskocích s padákem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám