Hlavní obsah

Hlídka pronásledovala motorkáře, ten nakonec havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Honičku jako z akčního filmu zažili v pátek odpoledne pražští policisté, když chtěli zkontrolovat motorkáře. Ten totiž na křižovatce ulic U Krčského lesa a Vídeňské přejel z odbočovacího pruhu přes plnou čáru a vysokou rychlostí pokračoval v jízdě. Hlídka chtěla řidiče zastavit, ten však nereagoval na znamení k zastavení a snažil se hlídce uprchnout.

Foto: Policie ČR

Motorkář se snažil hlídce ujet, nakonec ale nezvládnul řízení a havaroval.

Článek

Během pronásledování projel několik semaforů na červený signál a ohrožoval tak nic netušící chodce a další řidiče. Ujížděl ulicemi Vyskočilova, Budějovická, Na Strži, Na Dolinách a na Podolském nábřeží odbočil do ulice Vnislavova, kde nezvládl řízení a s motocyklem havaroval.

Policisté okamžitě řidiče zajistili a chtěli, aby se podrobil zkoušce na přítomnost alkoholu a návykových látek. Dechová zkouška byla negativní, ale test na drogy byl pozitivní  na látku cannabis. Hlídka tak řidiče zadržela pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté pak dokonce u řidiče nalezli i plastový sáček s marihuanou.

Případ si převzali policisté z oddělení dopravních nehod a zadrženého převezli na lékařské vyšetření krve a moči do nemocnice, kde ovšem řidič odběry odmítl. Případ se bude řešit jako přestupkové jednání a o sankci rozhodnou pracovníci magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám