Hlavní obsah

Ošetřovatel z farmy na Rokycansku je obviněný z týrání drůbeže

– Rokycany

Až pět let vězení hrozí 45letému muži z Prahy, kterého policie podezřívá ze spáchání přečinu týrání zvířat. Podle kriminalistů jako ošetřovatel odpovědný za chov drůbeže v provozovně na Zbirožsku nezajistil dostatek krmiva, vody, neodstraňoval podestýlku pod chovem a zanechával mezi drůbeží torza uhynulých zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Zvířata požírala uhynulé kusy, a kvůli tomu uhynulo dalších 140 slepic a 50 křepelek, řekla v sobotu rokycanská policejní mluvčí Hana Kroftová.

Ze zprávy Státního veterinárního ústavu Praha podle Kroftové vyplývá, že drůbež hladověla a selhávaly jí životně důležité orgány. Přes upozornění policie neučinil chovatel žádná opatření k nápravě. V důsledku toho se stav chovu zhoršil a přibylo uhynulých zvířat. Kvůli tomu, že nešlo vyloučit nákazu a chovatel nespolupracoval, byl veterinární správou zbytek chovu utracen.

Farma se nachází v areálu bývalého zemědělského družstva v obci Týček u Zbirohu. Chov tam provozuje soukromník. Už v minulosti čelil stížnostem místních občanů kvůli zápachu šířícímu se z areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám