Hlavní obsah

Opilá vezla kamarádku do nemocnice, na cestu se ptala policistů

Právo, pko
Brno

Neobyčejnou situaci zažili v úterý odpoledne brněnští policisté. O pomoc se na ně totiž obrátila řidička vezoucí svou kamarádku do porodnice s tím, že nemůže najít cestu. Policisté promptně obě ženy doprovodili až k bráně nemocnice, přitom si ale nemohli nevšimnout, že žena řídí značně rozevlátě. Když jí dali dýchnout, na přístroji se objevila hodnota 1,89 promile.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jednatřicetiletá opilá řidička zastavila policisty na ulici Koliště s prosbou o pomoc, neboť v autě měla kamarádku, která měla každou chvíli rodit, jenže neznala cestu do porodnice na Obilním trhu.

„Již během cesty se však hlídce nezdála jízda ženy za volantem, a tak policisté přistoupili ke kontrole řidičky a zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Žena nadýchala 1,89 promile a k požití alkoholu před jízdou se i doznala,“ konstatovala ve čtvrtek policejní mluvčí Andrea Straková.

Policisté rychle zjistili, že žena neměla problém s alkoholem poprvé, už v květnu ji totiž opilou chytili taktéž v Brně a tehdy jí naměřili téměř stejnou hladinku. „Policisté proto ženu na místě zadrželi. Za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jí nyní může hrozit až tříleté vězení,“ dodala Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám