Hlavní obsah

Elitnímu detektivovi někdo zapálil auto

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Speciální policejní tým šetří žhářský útok na auto jednoho z elitních kriminalistů královéhradecké mordparty. Automobil policisty shořel v noci na 9. srpna. Byl zaparkovaný v klidné části Hradce Králové. Majitel vozu se podílí na objasňování těch nejzávažnějších trestných činů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Vyšetřujeme požár soukromého vozidla policisty krajského ředitelství,“ potvrdila policejní mluvčí Ivana Ježková.

„Samozřejmě v tuto chvíli nemůžeme říci nic k motivu, vyšetřování běží. Ale vzhledem k tomu, že majitelem poškozeného vozu je vyšetřovatel závažných trestních kauz, zejména násilného charakteru, u nichž jsou pachatelé ohroženi vysokou trestní sazbou, nemůžeme vyloučit ani tuto stopu,“ vysvětlila Ježková důvod, proč záležitost vnímá hradecká policie jako velmi závažnou a je pro ni prioritou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle informací televize Nova je vlastníkem zničeného automobilu vyšetřovatel Milan Jušta. V minulosti se podílel například na kauze heparinového vraha Petra Zelenky, objasnění vraždy dvacetileté stopařky z Náchoda, z níž byl usvědčen Jiří Cimbál a potrestán doživotním trestem vězení.

 Šetřil i spornou vraždu kadeřnice

Jušta vyšetřoval i pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích, za který byl letos pravomocně odsouzen student Lukáš Nečesaný. Příbuzní obviněného přitom již v průběhu procesu obviňovali kriminalisty, včetně Milana Jušty, z manipulace vyšetřování.

„V tuto chvíli samozřejmě nemůžeme ukázat na žádnou kauzu či viníka, který by mohl stát za žhářským útokem. Samozřejmě nemůžeme vyloučit ani to, že se jednalo o náhodu, že šlo pouze o vandalství. I to je jedna z verzí,“ dodala Ježková s tím, že vznik speciálního týmu samozřejmě neochromí vyšetřování jiné trestné činnosti v regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám