Hlavní obsah

Řidič předjížděl kombajn a přehlédl cyklistku, žena zemřela

Právo, mhr
Šumperk

Tragicky skončil v pondělí večer na Šumpersku střet osobního auta s osmatřicetiletou cyklistkou. Žena při něm utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Právo o tom informovala policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Vozidlo, které cyklistku srazilo.

Článek

Nehoda se odehrála na silnici I/44 mezi Zábřehem a obcí Libivá. „Řidič vozidla značky Peugeot 5008 při předjíždění kombajnu narazil levou přední částí vozidla do řádně osvětleného a odrazkami vybaveného protijedoucího jízdního kola, na kterém jela osmatřicetiletá žena. Cyklistka jela při pravém okraji silnice ve směru od Libivé k Zábřehu a při nárazu byla i s jízdním kolem odhozena vpravo mimo komunikaci,“ uvedla mluvčí.

Po nárazu podle ní utrpěla žena zranění neslučitelná se životem. „Ke zranění dalších osob nedošlo. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 153 tisíc korun. Alkohol i jiné návykové látky byly u čtyřicetiletého řidiče vozidla vyloučeny orientační zkouškou na místě nehody,“ dodala Štrbáková.

Policisté podle ní dále prověřují příčiny a okolnosti této dopravní nehody. Řidič vozidla je podezřelý ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám