Hlavní obsah

Soud propustil jednoho z mladíků, kteří zmlátili zpěváka Hrůzu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě propustil jednoho z útočníků, kteří napadli zpěváka Michala Hrůzu, z vazby. Právu to potvrdil mluvčí krajského soudu Dalibor Zecha. Soud tak rozhodl na základě stížnosti proti uvalení vazby.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák a skladatel Michal Hrůza

Článek

„Byl vydán příkaz k propuštění z vazby. Důvody k takovému rozhodnutí bych momentálně nerad sděloval, protože usnesení samotné ještě nebylo doručeno,“ vysvětlil Zecha.

Z vazby by měl být propuštěn devatenáctiletý mladík. Druhý, o rok mladší útočník, za mřížemi zůstane. „Druhý obviněný stížnost nepodal,“ doplnil mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Jednoho z obviněných mladíků vedou policisté k soudu, který rozhodne o vazbě.

K útoku na zpěváka došlo časně ráno 17. července. Michal Hrůza zavítal na ostravskou Stodolní ulici s přáteli po středečním koncertě konaném během Festivalu v ulicích. Ve čtvrtek měl vystoupit na festivalu Colours of Ostrava. Tento koncert už se ale neuskutečnil.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Druhý z obviněných stále ukrýval svou tvář.

Mladíci ve věku 18 a 19 let ho totiž surově zbili. Podle státního zástupce Michala Tognera chtěl Hrůza zabránit dotyčným mladíkům ve vzájemné potyčce. To se mu ale nepodařilo, rozhodl se tedy přivolat policejní hlídku. V tu chvíli se však zloba obou rváčů obrátila proti němu. Ranami pěstmi a kopanci Hrůzu srazili na zem a přivodili mu vážné poranění mozku.

Mladíci byli zadrženi na základě výslechů svědků a záznamu kamerového systému. Následně byli obviněni z vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí jim až 12 let za mřížemi.

První týdny po útoku byl Hrůza hospitalizován v Městské nemocnici Ostrava, kde se také podrobil operaci. Lékaři jeho stav dlouhou dobu označovali za velmi vážný. V pondělí 11. srpna byl převezen do blíže nespecifikovaného léčebného zařízení v Čechách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám