Hlavní obsah

V libereckém akvaparku se utopil mladý muž, případ šetří policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V libereckém akvaparku utonul ve čtvrtek odpoledne dvaatřicetiletý muž. Přestože plavčíci mu poskytli okamžitou pomoc a zahájili resuscitaci, ve které následně pokračovali přivolaní záchranáři, muže se již nepodařilo zachránit, sdělila mluvčí Centra Babylon Michaela Vrbová. Za 14 let provozu zdejšího akvaparku je to první podobné neštěstí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři se snažili muže oživit zhruba hodinu, teprve pak lékař konstatoval smrt, uvedla mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Markovičová. "Není jasné, co se stalo, ani jak dlouho byl muž vlastně pod vodou," poznamenala. Okolnosti neštěstí a co mu předcházelo, vyšetřuje policie.

Vodní ráj byl v Liberci otevřen v srpnu 2000 a ročně jím projdou statisíce lidí. Akvapark patří k největším lákadlům zábavního Centra Babylon, které vzniklo přestavbou opuštěné textilní továrny Hedva.

Areál tvoří soustava bazénů a vodních atrakcí na ploše 5000 metrů čtverečních. Jeho součástí jsou tobogany a skluzavky, nechybějí sauny, solária, vodotrysky, kanál se zpětným proudem, vodní masáže nebo relaxační místa s možností poslechu podvodní hudby v uměle vytvořených jeskyních s akváriem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám