Hlavní obsah

Policie kvůli vraždě varuje před vstupem do Klánovického lesa v Praze

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražské policii se po zveřejnění identikitu důležitého svědka nebo dokonce podezřelého z vraždy hledače pokladu v Klánovickém lese v Praze ozvaly desítky lidí. Muži zákona opět nabádají k opatrnosti v tomto lese a radí, aby do něj lidé raději vůbec nechodili.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž

Článek

Kriminalisté získané poznatky analyzují, již teď se jim ovšem potvrdila dřívější domněnka, že muž na identikitu se často v této části metropole objevuje. Policisté tam proto nadále pátrají. Muž může být ozbrojený.

„Nemůžeme nikomu zakazovat vstup do tohoto lesoparku, nicméně prosíme každého, aby do této lokality nechodil sám, ale minimálně v páru, ne-li ve větší skupince. Stejně tak i nadále platí upozornění, aby se lidé vyvarovali jakékoliv komunikace s podezřele vyhlížejícími osobami,“ upozornil ve středu mluvčí policistů Tomáš Hulan.

Doplnil rovněž několik doporučení, co mají lidé dělat, když se s mužem na obrázku setkají. Podle jeho slov je nejlepší se mu zdaleka vyhnout, vrátit se stejnou cestou, kterou přišli, nebo odejít na místo, kde je hodně lidí.

Mobil s sebou 

Pokud není možné použít ani jedno z těchto doporučení, mají návštěvníci lesa telefonovat.

„Již z minulosti víme, že potenciální pachatelé od svého nekalého úmyslu upustili ve chvíli, kdy jimi vytipovaná osoba telefonovala buď s někým blízkým, kterému sdělovala, kde se nachází, nebo přímo s operátory tísňových linek,“ vysvětlil Hulan.

Mluvčí zároveň apeloval na občany, kteří ještě neposkytli svědectví k tomuto, ale i jinému trestnému činu, aby se obrátili na policii.

Podezřelý nebo svědek je hledaný v souvislosti s vraždou 33letého hledače pokladů, jehož tělo našli lidé ohořelé 11. června v Klánovickém lese. Kriminalisté později zjistili, že byl zastřelen. V úterý policie zveřejnila jeho identikit a uvedla, že jde o zasmušilého podivína, který působí nepřátelským dojmem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Muže zastřelili přímo v Klánovickém lese

Zavražděný muž, jehož ohořelé tělo našli v sobotu 14. června občané v pražských Klánovicích, byl zastřelen, a to přímo na místě nálezu. Příčinu smrti upřesnila...

Výběr článků

Načítám