Hlavní obsah

Vrah novinářky, který opět zabíjel, si odpyká 16 let

Praha

Recidivistu Petra Mokriše poslal Vrchní soud v Praze za smrt muže, kterého po hádce zbil, na 16 let do vězení. Jeho původní trest zpřísnil o dva roky. Verdikt je pravomocný. Mokriš byl v minulosti již devětkrát potrestán. Zavraždil mladou novinářku, loupil a projevoval sympatie k nacismu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vrchní soud v Praze

Článek

Na sklonku roku 2012 Mokriš při návštěvě bytu v Praze 4 po požití alkoholu a následné hádce napadl jiného hosta opakovanými údery pěstí do hlavy. Muž spadl na zem a vážně si poranil mozek.

Dalších devět měsíců před svou smrtí strávil na nemocničním lůžku, přičemž nedokázal přijímat jídlo ani dýchat bez pomoci přístrojů. Podle soudů se tak Mokriš dopustil těžkého ublížení na zdraví.

Znalci uvedli, že možnost pachatelovy nápravy není příliš reálná. Z předchozích trestů se nepoučil a ve vězení byl navíc v 77 případech kázeňsky trestán - ať už za opakovanou intoxikaci léky nebo za vyhrožování dozorcům.

Při ukládání trestu soud přihlédl k tomu, že Mokriš spáchal v roce 1993 zvlášť závažný zločin vraždy. Tehdy se v baru seznámil s jedenadvacetiletou novinářkou, která ho pozvala k sobě do bytu.

Místo intimního sblížení, které očekávala, ji Mokriš čtyřikrát bodl do krku a poté ji uškrtil jejími kalhotkami. Z domácnosti ukradl elektroniku v hodnotě 18 000 korun. Soudy ho následně potrestaly 15 lety vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám