Hlavní obsah

Cestovní agentura nabízela levné letenky. Peníze sbalil majitel a lidé nikam neletěli

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Pardubická cestovní agentura nabízela přes internet levné lety do exotických destinací. Zprostředkovatel vybral peníze, ale leteckým společnostem nakonec nezaplatil. Celková škoda se vyšplhala téměř na 870 000 korun. Ošizených lidí může být více, uvedla v pondělí mluvčí policie Eva Maturová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněným mužem je pětačtyřicetiletý provozovatel agentury, kterému hrozí až osmileté vězení za trestný čin podvodu.

„Muž měl slíbit zprostředkování letenek do konkrétní lokality na požadovaný termín, letenky rezervovat, a aby rezervace nepropadla, chtěl od objednatelů peníze, což je běžná praxe každé cestovní kanceláře i agentury,“ uvedla Maturová.

Většina klientů si rezervaci zkontrolovala přímo u letecké společnosti, s kterou měli odletět. Následně dostali potvrzení, že na jejich jméno je let skutečně rezervovaný. To je utvrdilo v tom, že mohou cestovní agentuře peníze zaplatit.

Cestovní agentura nabízela zájezdy do exotických destinací, jako je Bangkok, Bali, Cancún nebo do lokalit ve Spojených státech amerických. Ceny jednotlivých letenek se pohybovaly od 20 do 70 tisíc korun.

„Bohužel však nepočítali s tím, že uhrazená finanční částka nebude poslána letecké společnosti, ale že zůstane v rukou zprostředkovatele a rezervace na jejich jméno propadne. Díky takovému jednání, které mu je nyní kladeno za vinu, lidé ze dne na den neměli peníze na účtu ani letenky,“ sdělila Maturová.

Někteří lidé nemuseli nahlásit nekalé praktiky na policii. Ošizených klientů může být i více.

Reklama

Výběr článků

Načítám