Hlavní obsah

Egyptské úřady Kramnému nic nedokázaly a kauzu odložily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Případ Petra Kramného, který v České republice čelí obvinění z vraždy manželky a dcery, egyptské úřady odložily. Tamní vyšetřovatelé mu nic nedokázali, uvedla dnes televize Nova s odvoláním na jeho advokáta v Egyptě.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Článek

Šestatřicetiletá žena s nezletilou dcerou zemřely před rokem v létě v Egyptě při rodinné dovolené. Média původně spekulovala o tom, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud.

"Zde je kauza uzavřená z důvodu nedostatku důkazů. Ve všech zprávách se hovoří o požití neznámého jedu, nikde se nehovoří o úmrtí elektrickým proudem. V této kauze nikdo nebyl obžalován," citovala Nova vyjádření advokáta Kirolise Izzata Bašíra.

Kramný, který se z Egypta do Česka mohl vrátit až loni v říjnu, vinu od počátku popírá. Z vraždy ho moravskoslezští policisté obvinili koncem února. Kramný je v Česku ve vazbě.

Obžaloba podle dozorujícího státního zástupce Víta Legerského zatím podána nebyla.

"Pořád se vyslýchají svědci, vypracovávají se znalecké posudky, případně se posudky doplňují. Stále čekáme, až se nám ozve Egypt, to je pro nás v této chvíli alfa a omega. Nějakou dobu už na jejich vyjádření čekáme. Nemám to s čím srovnávat, tak nevím, jak dlouho to u nich standardně trvá, ale ještě nějakou dobu jsme připraveni čekat," řekl koncem července Legerský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám