Hlavní obsah

Kamera v Praze přistihla brutálního mladíka, který málem umlátil muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Užitečnost bezpečnostních kamer v ulicích se potvrdila při zákroku policistů v pražské Veletržní ulici, kde v neděli nad ránem brutálně napadl 24letý mladík postaršího muže. Podle policie jen včasný zásah zabránil násilníkovi, aby svou oběť připravil o život.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík bezdůvodně zmlátil mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Na začátku akce byl zhruba v půl páté telefonát oznamující, že mladík ve Veletržní velice brutálním způsobem napadl postaršího muže.

„Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek k prověření tohoto oznámení, a případnému zabránění dalšího útoku agresorem. Během toho operátor kamerového systému dohledal dle popisu v ulici Dukelských hrdinů podezřelého mladíka, který nejprve postával u Veletržního paláce. Poté se ale chvíli na to rozešel zpět do Veletržní ulice, kde opětovně napadl postaršího, již zjevně zraněného a otřeseného muže,“ sdělil k případu mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Záběry z kamerového systému ukazují, že mladík muže bez jakéhokoliv varování a předchozího konfliktu likvidačním způsobem nakopl kolenem do obličeje. Oběť zůstala bezvládně ležet na chodníku, což ale agresora neodradilo od dalšího napadání. Poškozeného ještě stihl udeřit opakovaně, zhruba osmkrát pěstí a kolenem do obličeje.

„Ze záběrů bezpečnostní kamery je zřejmé, že by mladík v útoku i nadále pokračoval, avšak v tom mu už zabránily policejní hlídky, které na místo dorazily přibližně dvě minuty od přijetí oznámení. Poškozenému poskytli policisté první pomoc a následně ho předali přivolaným záchranářům. Ti ho s mnohačetnými tržnými ranami na hlavě a v obličeji převezli k ošeření do nedaleké nemocnice,“ řekl Hulan.

Není vyloučeno obvinění z pokusu o vraždu

Čtyřiadvacetiletý mladík podle něj skončil po zadržení na policejní služebně, kde s ním kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Za tyto trestné činy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

„Nutno zmínit, že mladík ale může čelit mnohem větší trestní sazbě, neboť se útoku dopustil opakovaně. Kriminalisté totiž celý případ ještě stále vyhodnocují, a nelze v tuto chvíli vyloučit překvalifikování incidentu na trestný čin vraždy ve stadiu pokusu. V tom případě by obviněnému hrozil až dvacetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám