Hlavní obsah

Ženu na vesnické poště měl zavraždit místní mladík, někteří ho podezřívali

Právo, Aleš Honus

Na nohou je po deseti měsících malá obec Skřipov na Opavsku. Loni v září zde v kaluži krve našli zavražděnou vedoucí místní pošty. Dlouho se zdálo, že brutální loupežná vražda zůstane neobjasněna. Teprve ve čtvrtek policie oznámila, že z vraždy podezírá šestadvacetiletého muže. Soud ho již poslal do vazby, hrozí mu až výjimečný trest. „Je to šok. Stále jsme doufali, že to neudělal nikdo místní,“ shodují se lidé ze Skřipova.

Foto: Policie ČR

Pošta ve Skřipově

Článek

Vražda otřásla vesnicí loni 30. října. Po devětatřicetileté ženě zůstala ve Skřipově rodina se dvěma dospívajícími dětmi. Ke zločinu došlo v době, kdy byli všichni zaměstnanci obecního úřadu, který se nachází ve stejné budově jako pošta, ještě v práci. Až doposud se zdálo, že vražda vzhledem ke značnému časovému odstupu zůstane neobjasněná.

Policie si pro muže přišla ve středu, ve čtvrtek skončil ve vazbě. Jak zjistilo Právo, jde o místního občana, svobodného mladého muže. „Žije u rodičů. Je spíše problémový, nikde nepracoval a povídá se, že je závislý na drogách. Když se to loni stalo, polovina vesnice si myslela, že by to mohl udělat on. Pak to nějak utichlo a teď, když si pro něj přišli, je to pro všechny obrovský šok,“ řekl jeden z místních občanů, který se ale nechtěl blíže o celé věci bavit. Rodiče podezřelého jsou prý slušní lidé.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ctít presumpci neviny

S ženou se prý zatčený muž určitě znal, ale spíše jen od vidění. „Vesnice je rozdělena půl na půl. Někteří tomu věří, někteří ne,“ dodala další žena.

Také starosta obce Radim Čech se nechce o celé věci příliš bavit. „Pocity lidí v obci jsou spíše rozporuplné. Je to velmi citlivá záležitost, a pokud ten člověk není odsouzený, měla by se ctít presumpce neviny. Ani nevíme, jestli se k činu přiznal, takže nechci vynášet žádné soudy“ řekl starosta.

Policie odmítá prozradit cokoliv bližšího. Nechce potvrdit ani to, že vražda byla loupežná. „Vzhledem ke stádiu vyšetřování a okolnostem případu v tuto chvíli nebudeme sdělovat další podrobnější informace,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám