Hlavní obsah

Řidiče BMW, které na Smíchově zabilo dívku, poslal soud do vazby

Novinky, Marika Konárková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Řidič podezřelý z úterní smrtelné nehody v Praze 5 skončí ve vazbě, v pátek o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 2. Čtyřiadvacetiletý Marek P. podle soudce projevil lítost a chce se s pozůstalými vyrovnat. Ve vazební věznici na pražské Pankráci má zůstat tři měsíce, pak může žádat o propuštění. Je obviněn ze tří trestných činů, hrozí mu až osm let za mřížemi.

Soud poslal do vazby řidiče, který srazil jednadvacetiletou dívkuVideo: Novinky

 
Článek

Obviněného přivedla k soudu za velkého zájmu médií policejní eskorta z cely předběžného zadržení po 09:00. Soudce Jiří Horký po zhruba hodinovém jednání novinářům sdělil, že mladíka poslal do vazby kvůli podezření, že by mohl ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti.

„Soud shledal důvody vazby koluzní, to znamená, že by mohl ovlivňovat svědky, neboť ze spisu vyplývá, že popírá, že by byl pod vlivem návykových látek, ale jsou zde závažné poznatky, že celou noc byl v určitém restauračním podniku, kde slavil své narozeniny. Policisté proto chtějí vyslýchat všechny účastníky oslavy,“ uvedl Horký.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dále je zde nebezpečí v pokračování trestné činnosti, to je, že by mohl řídit motorové vozidlo znovu pod vlivem alkoholických nápojů. Je zde také nebezpečí, že je narkoman, že sám drogy užívá, a byl za to opakovaně postihován.“

Foto: Novinky

BMW bylo z místa činu odtaženo

Výše kauce zatím nebyla projednána s tím, že rodiče jsou ochotni poskytnout finanční pomoc.

Mladík činu lituje

Mladík před soudem projevil lítost za to, čeho se dopustil. S pozůstalými chce jednat o satisfakcích. Policie muže obvinila z nedbalostního usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osm let vězení.

Také údajně hrozí, že by mohl znovu sednout za volant pod vlivem návykové látky. „Je nebezpečí, že je narkoman. Byl za toto již opakovaně postihován,“ upřesnil soudce.

Projevil lítost

Státní zástupce žádal vazbu také kvůli hrozbě útěku. Soud tento požadavek ale neuznal. „Má bydliště, pracuje, má rodinné zázemí a soud, pokud by se on třeba vyhýbal trestnímu řízení, může vydat příkaz k zatčení,“ řekl Horký.

Řidič srazil dívku v BMW, pak uteklVideo: Novinky

„Mladý řidič nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla ve středu k obvinění pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Nehoda se stala v úterý po půl páté ráno. Dívka stála na autobusové zastávce, kde ji srazilo černé BMW, které vjelo na chodník. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním.

Řidič se policii, která po něm vyhlásila pátrání, přihlásil až v úterý večer. Postupně vyšlo najevo, že Marek P. dostal již v minulosti podmínku za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a měl rovněž uložen zákaz řízení kvůli jízdě pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám