Hlavní obsah

Policie navrhla vazbu pro řidiče BMW, který je podezřelý ze zabití dívky

Praha
Aktualizováno

Kriminalista zabývající se tragickou dopravní nehodou, která se odehrála v úterý ráno na náměstí Kinských, doručil ve čtvrtek dopoledne státnímu zástupci návrh na uvalení vazby na 24letého Marka P. Ten je podezřelý, že řídil černé BMW, jež usmrtilo 21letou dívku.

Foto: praha.eu

Situace po nehodě zachycená ve 4:41

Článek

„Návrh vyšetřovatel doručil státnímu zástupci Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Ten ho následně předloží soudci, který o něm bude rozhodovat,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová. Marek P. je dosud v cele policejního ředitelství.

„Ve čtvrtek v odpoledních hodinách soud návrh obdržel a bude rozhodovat v pátek v neveřejném zasedání. Policie požaduje vzetí do vazby ze všech tří důvodů, což je ovlivňování svědků, útěk a páchání další trestné činnosti,” řekla Novinkám mluvčí soudu Marcela Pröllerová.

Policie už ve středu informovala, že muž byl obviněn z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osmileté vězení.

Řidič srazil dívku v BMW, pak uteklVideo: Novinky

Z evidence muži zákona zjistili, že soud mu v minulosti uložil podmínku za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a správní orgán mu v roce 2011 zakázal řízení kvůli jízdě pod vlivem návykové látky.

Foto: Policie ČR

Tetování na levém předloktí

Nehoda se odehrála v úterý po půl páté ráno. Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním.

Policie v úterý odpoledne zveřejnila fotografii Marka P. a požádala o pomoc při pátrání. Uvedla přitom, že muž má jako poznávací znamení tetování Smíchov a Black Sheep. Mladík se kolem osmé hodiny večer přihlásil na jedné z policejních služeben sám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám