Hlavní obsah

Mladík z BMW, který na Smíchově přejel dívku, se policii přihlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Mladík, který je podezřelý z toho, že v úterý ráno srazil 21letou dívku na autobusové zastávce na pražském náměstí Kinských, se kriminalistům přihlásil. Policisté u něj provedli test na alkohol a návykové látky, oba výsledky byly negativní.

Foto: Novinky

BMW bylo z místa činu odtaženo.

Článek

Řidič po nehodě od svého BMW utekl a policie po něm vyhlásila pátrání. Detektivové případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem auta. Za tyto skutky hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté ale nevylučují, že se právní kvalifikace ještě během vyšetřování případu změní.

„Mladý muž přišel na jednu ze služeben po 20.00. Detektivové ověřili jeho totožnost a v současné chvíli s ním provádějí policejní úkony,” uvedla v úterý večer pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zkouška na alkohol byla po několika hodinách od srážky negativní, stejně jako test na drogy. Ten odhalí konzumaci drog zpětně i několik dnů až týdnů. Například přítomnost marihuany se dá zjistit i po měsíci.

Řidič srazil dívku v BMW, pak uteklVideo: Novinky

Auto, které řídil, nebylo kradené. „Policisté už vozidlo prohlédli a nenašli v něm žádné zbraně ani drogy. Kriminalističtí technici zajistili stopy, ke kterým se ale nebudeme více vyjadřovat,“ řekla Novinkám Rösslerová.

Nehoda se odehrála po půl páté ráno. Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na náměstí Kinských v PrazeVideo: Pro Novinky Filip Mach

Reklama

Výběr článků

Načítám