Hlavní obsah

BIS odmítá, že by od ní unikaly informace k Nagyové či Rittigovi

Právo, Jiří Hardoš

Civilní kontrarozvědka odmítla, že by z ní v minulosti unikaly informace k někdejší šéfce kabinetu premiéra Janě Nečasové (dříve Nagyové) nebo lobbistovi Ivo Rittigovi. Oba jmenovaní jsou kvůli možnému zneužití neveřejných zpráv tajných služeb stíháni.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Nečasová (dříve Nagyová)

Článek

„My nemáme sebemenší náznak, sebemenší indicii o tom, že by ze služby k paní Nagyové, dnes Nečasové, nebo do okolí pana Rittiga unikaly nějaké naše zprávy nebo informace,“ sdělil České televizi (ČT) mluvčí Bezpečnostní informační služby (BIS) Jan Šubert.

Kvůli údajnému úniku informací z BIS jsou stíháni Nečasová, Rittig, jeho obchodní partner Tomáš Jindra a advokát David Michal.

Nečasová podle policie sdělovala Jindrovi obsah utajovaných zpráv BIS uložených na Úřadu vlády a určených premiérovi či vládě, přestože k nim kvůli nedostatečné bezpečnostní prověrce neměla mít vůbec přístup, natož o nich s kýmkoli hovořit.

Státní zástupci nedávno případ údajného úniku informací z kontrarozvědky vyloučili od ostatních kauz kolem Nečasové k samostatnému projednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám