Hlavní obsah

Motorkáři se zranili při závodech, jeden má poranění mozku, druhý páteře

Právo, tom

Ke třem zraněným motorkářům vyjížděli v neděli moravskoslezští záchranáři. Všichni tři si přivodili úraz při motocyklových závodech Těrlický okruh na Karvinsku. Jednoho ze zraněných závodníků transportovala posádka záchranářského vrtulníku do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě (FNO) v kritickém stavu. Po pádu mimo silnici si zřejmě přivodil úraz mozku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K první nehodě motocyklu vyjížděla posádka Zdravotní záchranné služby (ZZS) po deváté hodině dopoledne. „Dvaapadesátiletý muž utrpěl poranění páteře. Poté, co mu byla poskytnuta potřebná lékařská péče, byl letecky přepraven do traumatologického centra FNO,“ popsal mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Před čtrnáctou hodinou zasahovala posádka rychlé lékařské pomoci u devětadvacetiletého závodníka, jenž si přivodil poranění dolní končetiny. „Po nutném zajištění jej záchranáři předali do další péče v havířovské nemocnici,“ uvedl Humpl.

Čtvrt hodiny po sedmnácté hodině převzali operátoři ZZS na tísňové lince hlášení o třetím závodníkovi, který nezvládl svůj stroj.

Poraněná noha a hlava

„Dvacetiletý muž skončil po pádu mimo silnici a po nehodě byl v bezvědomí. Jeho stav se jevil jako život ohrožující, zasahující lékař zjistil zranění dolní končetiny a pravděpodobné poranění mozku. Postiženému bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci,“ přiblížil Humpl. Muž byl následně letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

V průběhu jednoho měsíce se jednalo už o druhý motocyklový závod v Moravskoslezském kraji, kde museli zasahovat zdravotníci po těžké nehodě. V polovině července zemřel rakouský motorkář poté, co nezvládl svůj stroj při závodech Okruh Františka Bartoše v Ostravě-Radvanicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám