Hlavní obsah

Šest obviněných kvůli Pražským službám a zakázce magistrátu

– Praha • Aktualizováno

Protikorupční policie obvinila po středečním zásahu v sídle Pražských služeb a na magistrátu šest lidí. V prvním případě šlo o hospodaření firmy, ve druhém o veřejnou zakázku, jejímž zadavatelem bylo hlavní město.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sídlo Pražských služeb, kde zasahovala protikorupční policie

Článek

Případ související s hospodařením Pražských služeb se vztahuje na období let 2010 až 2011. Detektivové obvinili dvě osoby z trestného činu zneužití informace a postavení v obchodním styku. Jedna z obviněných ho spáchala pouze ve formě pomoci.

„Podle závěrů kriminalistů mělo činností obviněných osob dojít k získání prospěchu převyšujícího pět miliónů korun,“ sdělil v pátek mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

Podle České televize byl obviněn i bývalý obchodní ředitel firmy Tomáš Kolinger, kterého ve čtvrtek několik hodin vyslýchala policie.

Veřejnou zakázku malého rozsahu zadal magistrát v roce 2011 a v jejím rámci mělo dojít k získání neoprávněného prospěchu ze strany právnické osoby. „V této věci jsou obviněny čtyři osoby z trestného činu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě,“ konstatoval Ibehej.

Obvinění jsou stíháni na svobodě, případy dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám