Hlavní obsah

Zásahovka na letišti zadržela nebezpečného Gruzínce, který měl v ČR vraždit

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Zásahová jednotka cizinecké policie zadržela v pondělí na pražském letišti nebezpečného Gruzínce, který v České republice plánoval vraždu. Cestoval z Kyjeva a po činu chtěl pokračovat do Lisabonu na falešnou identitu jako Rus. Nyní čeká ve vazbě na vydání do Gruzie.

Foto: Policie ČR

Policisté Gruzínce identifikovali podle tetování.

Článek

Mezinárodní zatykač na 36letého muže vydali žalobci v Tbilisi. V tamním vězení strávil osm let a v roce 2009 byl propuštěn. V Rusku pak byl za mřížemi kvůli únosu. Jako mimořádně nebezpečného ho vnímá většina zemí EU.

Podle detektivů z protimafiánského útvaru chtěl na našem území „vykonat zvlášť závažný zločin, kdy byl připraven provést fyzickou likvidaci zatím neznámé osoby“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Při prohlídce jeho zavazadel bylo mimo jiné nalezeno zařízení, které umožňuje sledovat osoby a vozidla skrytým způsobem,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Foto: Policie ČR

Nalezené peníze

Policistům se prokázal pravým ruským pasem, který byl ale vyroben na falešnou identitu 34letého Rusa. Muži zákona ho ztotožnili mimo jiné díky tetování, které má na kolenou, a jizvám.

Lékařské vyšetření ukázalo, že muž je nakažen žloutenkou typu C a je závislý na drogách. Sám uvedl, že užívá metadon, který byl také nalezen v zavazadlech. Později se u něj projevily známky abstinence.

„V současné době je cizinec umístěn ve vazební věznici za účelem provedení vydávacího řízení. Gruzie jej viní ze závažné trestné činnosti, za kterou mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání 10 let,“ uzavřela Rendlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám