Hlavní obsah

Majitel pozemku zablokoval točnu autobusů, policisté auta odtáhli

Právo, alf
Uherské Hradiště

Opakovaně policisté vyjíždějí k autobusové točně v Mistřicích-Javorovci na Uherskohradišťsku, kde mají provozovatelé veřejné dopravy problémy s tím, že část pozemku točny patří soukromému vlastníku. Naposled se tak stalo v minulých dnech, kdy majitel na svůj pozemek odstavil auta a umístil tam i množství pneumatik. Tím ale ztížil průjezd autobusů.

Foto: Policie ČR

Autobusy nemohly na točnu vjíždět

Článek

„Vzhledem k tomu, že prostor autobusové zastávky je zjevně veřejně přístupnou účelovou komunikací a vozidla spolu s pneumatikami tvořila překážku v provozu, rozhodli jsme o jejich odstranění,“ vysvětlil vedoucí uherskohradišťských dopravních policistů Robert Rampáček.

V průběhu středy proto přivolali policisté odtahovou službu. „Vozidla a pneumatiky vytvářely nebezpečí pro provoz linkových autobusů, jejich řidičů a cestujících. Při vynucených krkolomných manévrech řidičů autobusů vznikaly kvůli blokaci zastávky nebezpečné situace,“ doplnil Rampáček. Majitele vozidel pak vyrozuměli o odtahu s výzvou k jejich vyzvednutí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Policisté nechali zprůjezdnit točnu v Javorovci, kde má obec problémy s majitelem pozemku pod částí silnice.

Policisté k zákroku přistoupili v momentu, kdy situace mezi vlastníkem pozemku a obcí se vyhrotila natolik, že umístěná auta a pneumatiky byly pevnou překážkou. „Blokování točny autobusu je ukázkou toho, že výkon vlastnického práva nemůže být svévolný a bez řádného projednání vzniklé situace, v níž by vlastník vytvářel překážku v provozu na pozemních komunikacích,“ podotkl Rampáček.

Obec se snaží od majitele jeho pozemek odkoupit, ale není ochotná zaplatit sumu, kterou muž požaduje.

Foto: Policie ČR

Policisté nechali zprůjezdnit točnu v Javorovci, kde má obec problémy s majitelem pozemku pod částí silnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám