Hlavní obsah

Češka se seznámila s mužem z Karibiku, bil ji, škrtil a vyhrožoval jí mačetou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tahání za vlasy a uši, údery do obličeje, kroucení rukou a neustálé obviňování z nevěry. Takové drama prožívala v pondělí žena v Praze, kterou napadal její bývalý přítel, s nímž se seznámila v Karibiku. Muž ji dokonce provázel i do práce, kde ho zadrželi kriminalisté.

Foto: Policie ČR

Muž vyhrožoval mačetou a sekáčkem

Článek

Jednačtyřicetiletá žena se s čtyřiatřicetiletým cizincem seznámila na dovolené v Karibiku, společně se pak po několika měsících odstěhovali do Prahy. Minulý týden se rozhodla, že přítele opustí. Šokovaný muž v metru ženu okamžitě napadl. Kriminalisté ho dopadli a obvinili z výtržnictví, pak ho propustili na svobodu.

Češka se částečně odstěhovala. Cizinec jí ale začal vyhrožovat, že pokud nedostane 200 tisíc korun na cestu do rodné země, zničí její majetek. Domluvili se na schůzce v bytě, kde měla ještě několik věcí. To ale netušila, jaké peklo ji čeká.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Muž vyhrožoval mačetou a sekáčkem

„Muž chtěl nejprve přeložit do češtiny SMS zprávy z jejího služebního mobilu, žena to ovšem odmítala, a tak začala strkanice o telefon. Několikrát ji udeřil do obličeje a tahal za vlasy. Mobilní telefon potom rozbil o stůl a začal se sápat po služebním notebooku. Žena se snažila bránit počítač, schytala přitom několik ran pěstí a dlaní do obličeje, útočník ji dokonce surově tahal za uši a vlasy, až notebook vytrhl a zničil,“ popsala ve čtvrtek mluvčí policie Jana Rösslerová.

Hrozil sekáčkem

To ale nebyl konec. Následovaly výhrůžky sekáčkem na maso, kterým jí šermoval před obličejem, a mačetou. Když se chtěla dostat k oknu, cizinec ji povalil a začal brutálně mlátit a škrtit. Strhal z ní oblečení, kroutil jí ruce a vyhrožoval zlámáním nohou.

Foto: Policie ČR

Počítač agresor zlikvidoval

„Agresor ze sebe během svého běsnění chrlil smršť otázek směřující k obviňování z nevěry, žena proto v obavě o svůj život předstírala provinění, omlouvala se a snažila se muže jakkoli uklidnit, což jí nakonec zachránilo život,“ shrnula Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Muž vyhrožoval mačetou a sekáčkem

Ani tím ale utrpení ženy neskončilo. Násilník ji celou noc sledoval, ráno svolil, že může jít do práce, ale pod podmínkou, že on půjde s ní. Kolegové v práci posléze zavolali kriminalisty.

Povedený přítel si vyslechl obvinění ze sedmi trestných činů, mimo jiné z loupeže a nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až deset let ve vězení, policie žádá po soudu uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám