Hlavní obsah

Soud začal řešit případ muže, který ubodal matku

– Šumperk
Právo, Petr Marek

Kauzu Rudolfa Kebrdleho ze Zábřehu na Šumpersku, který ubodal svou matku, začal ve čtvrtek rozplétat senát olomoucké pobočky krajského soudu v Ostravě. Muži za vraždu hrozí až 18 let za mřížemi.

Foto: Petr Marek, Právo

Rudolf Kebrdle u olomouckého krajského soudu

Článek

Vše se stalo loni 23. prosince. Kebrdle tehdy v kuchyni bytu v Zábřehu fyzicky napadl svoji matku a opakovaně ji bodal nožem. Žena utrpěla zranění, kterým na místě podlehla.

Proč vraždil, soudu vysvětlit nedokázal. Tvrdil, že si na nic nepamatuje. „Vím jen to, že jsem zavolal sanitku. To proto, že matka seděla na zemi v kuchyni, a když jsem s ní hýbal, nejevila známky života. Krev jsem ale nikde neviděl. Mám čtyři dioptrie a brýle nevlastním,“ vypověděl Kebrdle s tím, že před osudným konfliktem s matkou popíjeli vodku.

„Bylo toho víc. Myslím, že jsme vypili čtyři půllitry,“ uvedl obžalovaný a zároveň přiznal, že užíval i drogy, a to pervitin a marihuanu.

„Agresivní jsem však nikdy nebyl,“ zdůrazňoval Kebrdle a zároveň poukázal na to, že s matkou dobře nevycházel. „Hodně pila. Nebylo to s ní lehké. Rozebírat to ale tady nechci,“ dodal ještě obžalovaný.

To, že jeho matka holdovala alkoholu, potvrdila i Kebrdleho sestra. „Její spotřeba byla tak sedm litrů rumu za týden. Začala s tím, když zemřel otec. Když se napila, byla uřvaná, agresivní, strašně zlá. Už léta se nestýkáme, ale myslím, že v poslední době měla i dluhy a už nechodila ani do práce,“ uvedla sestra obžalovaného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám