Hlavní obsah

Na severu Moravy a ve Slezsku se popálili tři lidé

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned u tří pacientů s popáleninami zasahovali ve středu v průběhu dvou hodin záchranáři z Moravskoslezského kraje. Ve dvou případech musel zasahovat také vrtulník.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu případu byli záchranáři voláni po 13. hodině do Hořejších Kunčic na Opavsku, kde horká voda opařila ročního chlapečka.

„Na pomoc vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci, jejíž členové dítě ošetřovali ve spolupráci s leteckými záchranáři. Chlapce s popáleninami I. a II. stupně v oblasti horní a dolní končetiny zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté letecky transportovali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Za pár desítek minut spěchali záchranáři do Návsí na Frýdecko-Místecku, kde se horkou vodou opařila devětasedmdesátiletá důchodkyně. „Záchranáři ženu s lehčí popáleninou po ošetření přepravili na chirurgickou ambulanci třinecké nemocnice,“ doplnil mluvčí.

Poslední případ se stal před 15.30 ve Spálově na Novojičínsku, kde se osmiletá dívenka popálila horkou polévkou. „Dívka utrpěla poranění v oblasti břicha a dolních končetin. Vrtulník ji po prvotním ošetření přepravil do ostravské fakultní nemocnice a předal do péče popáleninového centra,“ uvedl Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám